Namještaj za


Ambyenta povijest

Ambyenta Dugopolje, dio je Poduzeća FIS d.o.o. Vitez, jednog od najvećih domaćih trgovačkih lanaca u BiH. Raspolaže s više od 220 000 m2 vlastitog prodajnog prostora u 15 bh. gradova, sa standardnom ponudom od 250 000 artikala i angažmanom od preko 3 000 uposlenika.

„Najveća ponuda na jednom mjestu” koncept je po kojem je Poduzeće FIS postalo prepoznatljivo i van granica Bosne i Hercegovine. To je jedinstven pristup u kojem se udružuje kupovina, ugostiteljstvo, rekreacija, zabava, druženje i razonoda u slobodno vrijeme. Uz trgovinu koja je primarna, FIS se diverzificirao i na proizvodnu i turističku djelatnost. Stvarajući nove vrijednosti, na tržište plasira vlastite proizvodne robne marke; namještaj Ambyenta, Anbinni odjeću za bebe i GS čarape.

Poduzeće FIS d.o.o. na hrvatskom je tržištu prisutno od 2002. godine, sa tri salona namještaja; u Dujmovači i Dugopolju, nadomak Splita, te u Slavonskom Brodu.

Dobar omjer cijene i kvaliteta, usvajanje svjetskih tehnologija, dizajnerskih trendova i visokih proizvodnih standarda, pogodovalo je da FIS-ov namještaj pređe granice BiH. Tako se danas namještaj Ambyenta, osim zemalja CEFTA-e i EU, izvozi i u Norvešku, Kanadu, te daleki Irak i Jordan.


Ambyentin portfolio proizvoda čini 500 artikala namještaja za stanovanje od pločastih materijala i punog drveta:

  • kuhinjski, blagovaonički, tapacirani i namještaj za kupaonice
  • dječje, spavaće i dnevne sobe, kreveti
  • predsoblja, ormari i američki plakari, cipelari
  • unutarnja vrata i stepeništa, parketi
  • repromaterijal i segmenti namještaja

Dnevni proizvodni kapacitet Tvornice Ambyenta je 400 stolica ili 1200 komponenti. Kao službeni zastupnik brenda Ambyenta za tržište Hrvatske, raspolažemo kapacitetima za opremanje hotela,, ali i interijera drugih namjena na prostoru Hrvatske.